BEMUTATKOZUNK    SZOLGÁLTATÁSOK    TAGSZERVEZETEK   TAGSZERVEZETEINK HÍREI    KIADVÁNYOK   KÖZGYŰLÉS   ÉRDEKKÉPVISELET  
Menü


Programjaink
TÁMOP 5.5.4-09/1
Roma és fogyatékos személyek média képzése és foglalkoztatása Hatyaripe-Megértés projekt

TÁMOP 5.5.4.B
Arcok a médiában projekt

TÁMOP 5.5.3
Impulzus program

TÁMOP 2.5.1
Negyedik partnerEgyüttműködések
Együttműködési megállapodások


Keresés


Hirdetőtábla


Támogatóink

EUvonal


A foglalkoztatás biztonságáért


A Nonprofit Szövetség képviseletében, és a Szövetségen keresztül hárman vettek részt a 2012. szeptember 20-i Nemzeti Gazdasági és Társadalmi Tanács ülésén. Apró Antal Zoltán, akit 2011-ben a Szövetség javasolt a NCA Tanácsa számára, és akit megválasztottak. A teljes civil névsor:

Az egészségmegőrzés, betegségmegelőzés, gyógyító, egészségügyi rehabilitációs tevékenység, szociális tevékenység, családsegítés, időskorúak gondozása, rehabilitációs foglalkoztatás, hátrányos helyzetű rétegek segítése tevékenységi területe(ke)n működő civil szervezetek képviseletében dr. Szendrei Róbertet delegálja.

A kulturális tevékenység, nevelés és oktatás, képességfejlesztés, ismeretterjesztés, magyarországi nemzeti és etnikai kisebbségekkel, valamint a határon túli magyarsággal kapcsolatos tevékenység képviseletében dr. Kucsera Tamás Gergelyt delegálja.

A természetvédelem, állatvédelem, környezetvédelem, műemlékvédelem tevékenységi területe(ke)n működő civil szervezetek képviseletében Martényi Árpádot delegálja.

A gyermek- és ifjúsági érdekképviselet, gyermek- és ifjúságvédelem, sport, szabadidő tevékenységi területe(ke)n működő civil szervezetek képviseletében dr. Schulek Ágostont delegálja. A delegált halála miatt nem tudta már átvenni mandátumát, amelyet átmenetileg fia, Schulek Csaba töltött be. Jelenleg dr Simóka Beáta volt sportpolitikai államtitkár tagja a testületnek civil oldalon.

A közrend és közlekedésbiztonság védelme, önkéntes tűzoltás, mentés, katasztrófaelhárítás, emberi és állampolgári jogok védelme, a nők és férfiak esélyegyenlőségének védelme, fogyasztóvédelem, euroatlanti integráció elősegítése, nonprofit szervezeteknek nyújtott szolgáltatások, egyéb nonprofit tevékenységek területe(ke)n működő civil szervezetek képviseletében Apró Antal Zoltánt delegálja.

A 20-i ülésen részt vettek még civil szakértői pozícióban dr. Bényei Andrásné (Nonprofit Szövetség ügyvezetője) és Móra Vera (igazgató, Ökotárs Alapítvány), valamit első alkalommal vehettek részt az EGSZB három oldalának képviseletében. A III. (nonprofit) szekciót Baráth Etele képviselte. Az ülésen a vitában Apró Antal Zoltán képciselte szóvivóként a civil oldalt, és részben ismertette a 2014-2020: lehetőség a civil társadalom megerősítésére című anyagot. Ennek rövid kivonata letölthető ITT.


2012-09-21 18:34:37

Új típusú regionális foglalkoztatási partnerség stratégiai tervezése

Az NCA, Civil Szolgáltató, Fejlesztő és Információs Kollégium támogatásával megjelent az Új típusú regionális foglalkoztatási partnerség stratégiai tervezése című kiadványunk.A kiadvány a címre kattintva letölthető.


Timi 2009-07-12 02:17:51

Compass programMegjelent a COMPASS PROGRAM Kutatási zárójelentése.a kutatás letölthető ITTTimi 2009-06-09 11:15:42

Társadalmi párbeszéd és regionalizmus


Megjelent a legújabb kiadványunk társadalmi párbeszéd és regionalizmus a címmel.
A kiadvány letölthető ITT.


Timi 2008-09-08 10:28:11

Az V. Civil Foglalkoztatási Konferencia összefoglalójaAz összefoglaló letölthető ITT.Timi 2008-07-01 12:09:57

CNNY


Az Országos Fejlesztéspolitikai Koncepció és a 2007-2013-as Nemzeti Fejlesztési Terv (II.NFT), azáltal, hogy dönt az uniós források felhasználásának kereteiről, középtávon meghatározza, Magyarország fejlődési lehetőségeit, a tervekben foglaltak tehát döntően befolyásolják az ország jövőjét.

Ezért elengedhetetlen, hogy kialakításuk során a tervezők ismerjék a társadalom igényeit, véleményét – ez pedig úgy érhető el, ha a kormányzat teret ad a társadalmi egyeztetésnek. Több hónapos egyeztetési kísérlet során azonban nyilvánvalóvá vált, hogy mind a II. NFT-vel kapcsolatos társadalmi egyeztetés folyamata, mind maga a tervezési folyamat késésben van. A Nemzeti Fejlesztési Hivatal még a társadalmi egyeztetés keretét meghatározó tervvel sem készült el.

Ez indított több civil szervezetet is arra, hogy 2005 tavaszán informális munka-csoportot hozzon létre, mely figyelemmel kíséri az NFT társadalmi egyeztetésének folyamatát. A „Civilek a Nemzeti Fejlesztési Terv Nyilvánosságáért” munkacsoportban jelenleg 15 országos szervezet működik együtt.

A Jelentés a nemzeti stratégiai anyagok tervezésének nyilvánosságáról című jelentést a jövőben negyedévente adja ki a „Civilek az NFT Nyilvánosságáért” (CNNy) nevű, civil szervezetekből álló munkacsoport, mindaddig, amíg a tervezési folyamat tart, illetve amíg szükségesnek mutatkozik.


Timi 2008-03-28 02:10:36

Tagszervezeti felmérés

A hálózatelemzés lehetőségei és gyakorlati konzekvenciái a nonprofit szervezetek vizsgálatában - a Nonprofit Humán Szolgáltatók Országos Szövetsége esettanulmánya alapján.

Tanulmány letölthető.


Timi 2008-03-27 10:32:14

15 éves a Nonprofit Humán Szolgáltatók Országos Szövetsége
Timi 2008-01-16 01:55:45

Watch Dog

A program az európai közösségi joganyag és szellemének folyamatos átvételéért, s általában a törvényesség betartásáért, a rosszul - hiányosan múködő törvények, rendeletek megváltoztatásáért, illetve a hiányos törvények kiegészítéséért kíván tenni.
A füzetekben esettanulmányok segítségével dolgozunk fel egy-egy területet, leírva a hatályos törvényhelyeket, illetve azok hiányosságait.
A füzetek tárítésmentesen kaphatók a Szövetség székhelyén.
Watch Dog I.

Watch Dog II.

Watch Dog III.

Watch Dog IV.

Watch Dog V.

Watch Dog VI.

Watch Dog VII.

Watch Dog VIII.

Watch Dog IX.

Watch Dog X.

Watch Dog XI.

Watch Dog XII.


webmaster 2007-07-12 10:19:57

2003 A fogyatékossággal élő emberek európai éve

A Fogyatékossággal élő Emberek Európai Éve jelmondata: Szállj be Te is! Ez a felhívás arra buzdít mindenkit, hogy saját maga is tehet az ügy érdekében, saját környezetében, helyi programokkal, baráti eseményeken, és egyéb formában. Ez a jelmondat azt fejezi ki, hogy az egyes ember is sokat tehet, ha akar.
Az Egészségügyi, Szociális és Családügyi Minisztérium támogatásának köszönhetően, ezekkel a sorokkal indítottuk útjára tagszervezeteink körében
„2003 a Fogyatékossággal élő Emberek Európai Éve” - nek programsorozatát.
A füzetben megtalálható jónéhány, szervezet és programjaik bemutatása.


webmaster 2005-01-22 13:20:35

Foglalkoztatási célú nonprofit szervezetek modellértékü programjai

Ez a tanulmánykötet tartalmazza 150 szervezet 9 tanulmányútja során összegyűlt tapasztalatok leírását, elemzéseket, számszerűsíthető eredményeket.
A kötetben megtalálhatók:

  • tartós munkanélkülieket célzó programok
  • megváltozott munkaképességűek és fogyatékossággal élőket segítő programok
  • roma személyeket segítő programok
  • pályakezdő fiatalokat segítő programok
  • betekintést ad három EU-s ország foglalkoztatási helyzetébe (Ausztria, Irország, Spanyolország)
  • a részvevő szervezetek listája, program- és szervezet bemutatók
A kötet letölthető.


webmaster 2005-01-22 12:48:28

Útmutató a civil szektor számára az Európai Unió pénzügyi támogatásai alapjaihoz


A könyv eredeti kiadója a londoni The Directory of Social Change. A könyv felsorolja az EU támogatási alapjait, részletesen bemutatva az elérhetőséget, a források nagyságát, a feltételrendszereket, a külföldi és hazai elérhetőségeteket (címek, e-mail stb.)


webmaster 2004-10-30 12:53:09

Szakmai sztenderdek a humán szolgáltatások területén (zárókötet és országtanulm)

A könyv az Európai Unió Phare programjának keretében végzett három éves projekt eredményeként jött létre. A humán szolgáltatás területén működő civil szervezetek és intézmények megalkották saját etikai kódexüket és szakmai sztenderdjeiket. Nélkülözhetetlen e könyv mindazok számára, akik a humán szolgáltatás területén dolgoznak.


webmaster 2004-10-30 12:51:07

KÖR Kézikönyv


Az angol és az ausztrál LETS csoportok számára összeállított információs anyagok felhasználásával készült ez a magyar nyelvű kiadvány. Elsősorban olyan csoportoknak, közösségeknek ajánljuk, akik saját környezetükben szeretnék a közösségi munka fejlődését, a lokális együttműködést erősíteni. A KÖR Kézikönyvből már csak egy darab áll rendelkezésére a Szövetségnek, ezt kiadni nem tudjuk, de fénymásolható!


webmaster 2004-10-30 12:48:03

Alan Lawrie: Szolgáltatások minőségirányítása


A könyv eredeti kiadója a londoni The Directory of Social Change. Velük együttműködve kaptunk engedélyt a kiadvány magyar nyelvű megjelentetésére, melyet a Szociális és Családügyi Minisztérium támogatott. A könyv jelenleg 500 Ft/db áron vásárolható meg a Szövetségnél.


webmaster 2004-10-30 12:45:56

FEL

Nonprofit Humán Szolgáltatók Országos Szövetsége
1136 Budapest, Balzac u.21. I. em.2.
Telefon/Fax: 1/270-0414, 1/270-0433
Email: nonprofit@chello.hu

Nonprofit Humán Szolgáltatók Országos Szövetsége, 2004